Drieluik BoschBeuysMain

BoschBeushMainweb

Het gebruik van staaldraad is voor ons niet nieuw en de mogelijkheden eindeloos. Nooit eerder maakten wij een wandsculptuur van staaldraad waarbij we gebruik maakten van onze eigen 3-dimensionale werken.
Het drieluik verwijst naar werk van Jheronimus Bosch. Afzonderlijke taferelen en figuren binnen deze voorstellingen, laten zich zoals bij Jheronimus Bosch moeilijk verklaren. Het gebruik van de slede komt voort uit ons eigen het kunstwerk ‘Where are You?’ en het origineel bestaat uit oude, gebruikte materialen, maar ook uit dierlijke botten.

‘Where are You?’ geeft de radeloosheid van een door oorlog ontheemd kind weer. Een onderwerp wat de huidige tijdsgeest aangeeft.  De slede werd ook gebruikt door de Duitse kunstenaar Joseph Beuys, waarbij de slede symbool is voor agressie en kracht.

De handen? Les MAINs…? Zijn we niet gewoon marionetten van onze voorgangers…? Oorlogen die de mensheid maar blijft voeren, overal en steeds maar weer.  Foto’s van mensen op de vlucht zijn van alle tijden. Geschiedenis die zich herhaalt… Alles is al gedaan, gezegd. Ook in de hedendaagse kunst.

Door op deze manier de werken nog eens te doorleven in een staaldraadtekening, vertelt het ineens een ander verhaal. De ruimte, het lijnenspel, het evenwicht, stuk voor stuk zaken die het werken met staaldraad op het platte vlak, een extra dimensie geeft.

Formaat H 3,20 x B 3,60 mtr.